Glabbeek

SPEELBOS GLABBEEK

In dit avontuurlijk speelbos van bijna 2 hectare groot kunnen kinderen midden in onze prachtige natuur ongeremd en vooral veilig ravotten.

Aan de voorzijde is er een parking met een graskiezel-zone voor auto’s en een fietsenstalling.

De inkom van het speelbos bestaat uit een wilgentakkendam met een tunnel. En met een wandelpad van 0,5 km zorgden we ervoor dat het speelbos ook toegankelijk is voor minder mobiele personen.

In het speelbos vind je een stammenparcours, stapstammen, kampaanzetten, en een picknickzone.

De regels zijn er heel eenvoudig: het speelbos is gratis toegankelijk elke dag van bij zonsopgang tot zonsondergang, honden moeten er aan de leiband en we rekenen erop dat elke bezoeker het bos netjes achterlaat.

Adres | Zuurbemde 1, 3380 Zuurbemde (Glabbeek).
Website | www.glabbeek.be/sportinfrastructuur

SPEELBOERDERIJ RAVOT

Bij speelboerderij RAVOT organiseren ze regelmatig open speeldagen waar je met je gezin naar toe kan gaan. Naast deze open speeldagen kan je er ook terecht voor picknickdagen, verjaardagsfeestjes en evenementen.

De data voor de speeldagen vind je op de website of sociale media van Ravot. Andere bezoeken zijn steeds op reservatie.

Adres | Nieuwstraat 15, 3380 Glabbeek
Contact | 0474/332342 - speelboerderijravot@gmail.com
Website | http://www.speelboerderijravot.be

MISPELHOEF

De Mispelhoef is een ezelboerderij voor iedereen die deze fantastische dieren beter wil leren kennen.

Puur ontspannen en genieten, te midden van de ezeltjes, kippen, varkens, katten en schapen in het hart van de Hagelandse fruitstreek.

Je kan er terecht voor ezelwandelingen onder begeleiding of je kan deelnemen aan de ezel-tweedaagse, een tocht met de ezeltjes en onderweg overnacht je in een B&B of tent.

De Mispelhoef organiseert ook kampen, teambuildings, verjaardagsfeestjes, babyborrels, lentefeesten maar ook infosessies over ezels.

Adres | Kerkstraat 22, 3381 Kapellen
Contact | 0479/426646 - info@demispelhoef.be
Website | http://www.facebook.com/demispelhoef

SKATEPARK

Op het gemeentelijk domein langs de Steenbergestraat werd in 2019 een nieuw skatepark geopend. Het skatepark heeft een oppervlakte van ruim 22 op 11 meter en is volledig in beton opgebouwd, waardoor het duurzaam in gebruik is en de geluidshinder tot een minimum herleid wordt.

Dit nieuw skatepark kwam er met inspraak van de skatende jeugd voor het opmaken van de plannen. Op basis van voorbeelden in andere gemeenten, suggesties en concrete voorstellen van onze lokale skaters werd het ontwerpplan opgemaakt.

Het skatepark heeft een open bowl section, quarterpipe, ledge, rail en curb.

Adres | Steenbergestraat, 3380 Glabbeek