Metaalverwerkingsbedrijf Affilips NV schonk eind 2020 een cheque van 20 000 euro aan de Alexianen Zorggroep Tienen, met de uitdrukkelijke wens om dit te besteden aan de medewerkers van de woonzorgcentra, die het afgelopen jaar sterk op de proef werden gesteld met corona-uitbraken.

Gespreid over de 3 woonzorgcentra van de Alexianen Zorggroep Tienen zijn 285 medewerkers tewerkgesteld. Zij staan in voor de zorg voor 280 bewoners. WZC Huize Nazareth werd in de eerste golf van de coronapandemie zwaar getroffen, maar mocht rekenen op de bijzonder gewaardeerde hulp vanuit verschillende organisaties uit de regio Vlaams-Brabant. In het najaar werd ook WZC Passionisten geconfronteerd met een uitbraak van corona tijdens de tweede golf.

Het is ons niet ontgaan dat de zorgmedewerkers in onze regio prachtig werk hebben verricht en nog steeds verrichten, en dat in moeilijke omstandigheden’, vertelt algemeen directeur-bestuurder van Affilips, Roger Van Geerteruy. ‘Met dit gebaar willen wij hen bedanken voor hun blijvende inzet en daadkracht’.

De schenking van Affilips wordt integraal aan onze medewerkers besteed’, reageert Paula Langenaekens, dagelijks verantwoordelijke van WZC Huize Nazareth. ‘Zij stonden steeds klaar voor onze bewoners. We willen hen uitdrukkelijk bedanken voor het fantastische werk dat zij de afgelopen jaren, maar in het bijzonder toch afgelopen periode, verrichten. Dat een lokaal bedrijf ook waardering uit naar onze organisatie, is ook een bijzondere opsteker.’

In dialoog met de medewerkers, werden met het bedrag T-bonnen aangekocht, die inwisselbaar zijn bij de Tiense handelaars, evenals een fleece-trui voor elke medewerker. Met het resterende bedrag worden de diensten extra in de watten gelegd.

We hopen deze moeilijke periode, die voor iedereen bijzonder zwaar was en blijft, snel achter ons te kunnen laten dankzij de vaccinaties die momenteel plaatsvinden in onze woonzorgcentra’, kijkt directeur zorg, Jill Hermans, vooruit, ‘al blikken we op deze voorbije periode ook met veel dankbaarheid terug op de vele blijken van solidariteit’.