Praatcafé dementie 18/11/2022 - Financiële tegemoetkomingen

In het praatcafé bespreekt een gastdeskundige bepaalde aspecten van dementie. Telkens staat er een ander onderwerp centraal. Je krijgt ook de gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen, maar gewoon luisteren mag ook. Na de uiteenzetting kan je rustig napraten bij een drankje.

Op vrijdag 18 november 2022 komt Francis Baumans, diensthoofd en maatschappelijk werker sociale dienst Alexianen zorggroep Tienen, spreken over de financiële tegemoetkomingen.

Zo’n 85.000 Vlamingen lijden aan één of andere vorm van dementie. Dementie is de naam die gegeven wordt aan een langzaam proces van geestelijke en lichamelijke aftakeling. Ze treft vooral oudere mensen en is onomkeerbaar. Omgaan met dementie is een veeleisende taak die veel geduld vraagt.

Om die reden brengen we u het 'praatcafé dementie'. Het is een samenkomst voor familieleden van personen met dementie en andere geïnteresseerden. Het praatcafé komt er in samenwerking met Alexianen Zorggroep Tienen, Stad Tienen, Regionaal Ziekenhuis Tienen en het expertisecentrum dementie Vlaams-Brabant 'Memo'.