Kunsttentoonstelling Samen In Omzien

Met trots stellen we de nieuwe tentoonstelling in de centrale hal van het psychiatrisch ziekenhuis voor! Alle werken werden gemaakt door patiënten en medewerkers.

In Omzien startte in 2022 als een tentoonstelling van fotograaf Eddy Verloes, dichter Geert Jan Beeckman en de Tiense band De Rivier. Als volgende stap gingen we met patiënten en medewerkers Samen In Omzien: actief gingen we aan de slag rond de thema’s hoop, kwetsbaarheid, melancholie en verbondenheid. Deze thema’s leven op elke afdeling van het psychiatrisch ziekenhuis.

Binnen de therapiesessies werkten therapeuten en patiënten samen aan dit project, maar ook overkoepelend binnen het ziekenhuis brachten we de thema’s tot leven met een ketting van verbondenheid, fotografieworkshops, muziekworkshops en creatieve workshops.

De expo is nog tot eind januari 2024 te bewonderen in de centrale hal van het ziekenhuis. Dwaal rond in de gangen of neem rustig plaats in één van de luisterhoekjes waar je kan genieten van muziekfragmenten van De Rivier in samenwerking met patiënten.