De Alexianen Zorggroep Tienen opende op zondag 1 oktober officieel de deuren van het nieuwe woonzorgcentrum Passionisten, een nieuw project met 54-rustoordbedden, 6 bedden kortverblijf, een lokaal dienstencentrum en 49 serviceflats in een unieke woonzorgzone. De realisatie van deze woonzorgzone kwam tot stand door een samenwerking van de Alexianen Zorggroep Tienen met de zusters Passionisten, de Huisvestingsmaatschappij Tienen en de Broeders van Liefde.

Sociale woonzorgwijk voor jong en oud

Binnen de woonzorgwijk staat de sociale cohesie voorop, door menselijke en professionele aandacht te geven aan bewoners met zorgbehoeften en zorgvragen, en dit binnen een veilige, groene en kindvriendelijke wijk. Met de komst van het lokaal dienstencentrum Passionisten, wordt ook een uitgebreid dienstverleningsaanbod tot stand gebracht, gestoeld op vrijwilligerswerking. Bewoners kunnen er terecht voor een boodschappen- en klusdienst, haal- en brengdiensten, activiteiten, seniorenrestaurant…

800 geïnteresseerden brachten een bezoek aan WZC Passionisten!

Kijkje achter de schermen - Openbedrijvendag

Op zondag 1 oktober gunden de medewerkers van het gloednieuwe woonzorgcentrum alvast een blik achter de schermen. WZC Passionisten mocht een 800-tal geïnteresseerde bezoekers verwelkomen voor een fotoreeks doorheen de geschiedenis van de Alexianen in Tienen, doe-workshops voor klein en groot, een bezoek aan de bewonerskamers en assistentiewoningen, maar ook heel wat informatiestands over de projecten waarvoor onze ouderenzorg zich dagelijks inzet.