Partnerrelatie en eetstoornissen - een 'ménage à trois?'

Een eetstoornis heeft een belangrijke invloed op diverse levensdomeinen, dus ongetwijfeld ook op de partnerrelatie. Vaak gaan eetstoornissen immers gepaard met moeilijkheden op emotioneel, lichamelijk en seksueel vlak en kunnen ze ook leiden tot bijkomende moeilijkheden in de communicatie. Tijdens deze praktijklezing gaat Jan Norré in op hoe een partnerrelatie een mogelijke belemmering of juist een hulp kan zijn tijdens het herstel van een eetstoornis. Vervolgens bespreekt Marleen Feyens het ontstaan, het verloop en het werken met open partnergroepen als een mogelijke methode om partners te betrekken in het herstelproces van patiënten met een eetstoornis.

Sprekers

Jan Norré is klinisch psycholoog en seksuoloog en bouwde als gedragstherapeut een jarenlange expertise op in de ambulante behandeling van eetstoornissen. Hij is werkzaam in het fertiliteitscentrum van UZ Leuven en heeft een ambulante praktijk People Development te Leuven.
Marleen Feyens is master in de geestelijke gezondheidswetenschappen, creatief therapeute en is sinds 2003 werkzaam als dramatherapeute binnen het team eetherstel van de Alexianen Zorggroep Tienen.

Het volledige programma kan u hier bekijken.