Home 
U bevindt zich hier: Home > Vacatures overzicht > Werken in onze organisatie
print
Werken in onze organisatie

terug naar overzicht

Onze organisatie
De organisatie Alexianen zorggroep Tienen bestaat uit vier technische entiteiten met een eigen werking en identiteit: de Psychiatrische kliniek Alexianen, het Woonzorgcentrum Sint-Alexius, het Woonzorgcentrum Huize Nazareth en de vzw Hestia - Beschut Wonen. Deze vier entiteiten zijn complementair, delen enkele kernwaarden en werken intensief samen. Voorzieningen en voordelen als werknemer zijn bij alle entiteiten dezelfde en er worden heel wat gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Toch heeft elke entiteit zijn eigen identiteit en eigenheid.

Expertise & vorming
Als lerende organisatie vinden we het belangrijk om al onze medewerkers de mogelijkheid te bieden om zich permanent bij te scholen. We hebben een uitgebreid VTO-programma en -visie uitgewerkt met het oog op kwaliteitsvolle zorg en permanente motivatie van medewerkers. Opleidings-, vormings- en trainingsactiviteiten worden opgezet niet alleen om op vlak van kennis resultaten te halen, maar ook op vlak van vaardigheden en grondhoudingen. Waar we als organisatie extra aandacht aan besteden is het benutten van interne kwaliteiten. Werknemers die bepaalde vakgebieden goed beheersen, worden geselecteerd, gestimuleerd en gefaciliteerd om dit over te brengen naar hun collega’s. Uiteraard bekijken we voor al onze medewerkers ook de mogelijkheden naar een extern individueel opleidingstraject teneinde hun vaardigheden, talenten en ambities optimale kansen te geven.

Traditie & verbondenheid
Onze organisatie blijft groeien, maar is al eeuwenlang een begrip in de regio. Hierdoor kunnen we onze werknemers een solide en stabiele werkomgeving aanbieden met collega’s die al jaren graag bij ons werken en de kans krijgen om een uitdagende en veelzijdige carrière uit te bouwen. Jaarlijks worden heel wat activiteiten georganiseerd voor en door onze personeelsleden zoals een personeelsfeest, een BBQ, een personeelsuitstap, een sinterklaasfeest, een paasontbijt... We vinden het belangrijk dat medewerkers en patiënten zich ‘thuis’ voelen.

Gezondheid
Gezondheid is één van de waarden die onze organisatie hoog in het vaandel draagt. Een gezonde geest in een gezond lichaam is een visie de we niet enkel naar patiënten en cliënten willen uitdragen, maar ook naar onze medewerkers. We proberen voor iedereen in de eerste plaats een gezond evenwicht tussen werk en vrije tijd te garanderen en bieden hiertoe heel wat mogelijkheden. Daarnaast bieden we aan onze medewerkers de mogelijkheid om in te stappen in een van onze gezondheidsprojecten zoals ‘Start to Move’ of een rookstoptraject te volgen. Alle medewerkers mogen van onze sportfaciliteiten gebruik maken en wekelijks een uur sporten tijdens de werktijd.

terug naar overzicht

Alexianen Zorggroep Tienen
© 2017
webmaster: johan beenaerts