Home 
U bevindt zich hier: Home > Info voor bedrijven
print
Info voor bedrijven

Face it, work it

Bekijk de video 'Face it, work it', een individueel, kortlopend programma voor de aanpak van alcohol en middelen gerelateerde problematiek op de werkvloer.
01:30

De geestelijke gezondheidszorg op de werkvloer wordt meer en meer een aandachtspunt voor werkgevers en zorgverleners. Zo is een werknemer met een depressie gemiddeld 200 dagen afwezig en gebeuren tot 30% van de arbeidsongevallen onder invloed van alcohol. Organisaties moeten meer en meer rekening houden met de gevolgen van psychische problemen van suďcide tot trauma’s en middelenmisbruik.

Aandacht en detectie zijn een eerste stap. Daarna staat er in vele gevallen een eerste lijn van interne vertrouwenspersonen en bedrijfsartsen klaar om de problemen op te vangen. Maar in vele gevallen is professionele hulp van buitenaf aangewezen.

Onze kliniek wil hier samen met vzw Passant een uitkomst bieden door korte, doelgerichte formules op maat aan te bieden voor de behandeling van specifieke psychische problemen als middelenmisbruik en traumaverwerking.

  Voor meer informatie over behandelpakketten rond middelenmisbruik:
  contacteer dr. Hendrik Peuskens, beleidsarts Psychiatrische Kliniek Broeders Alexianen Tienen

  Voor meer informatie over behandelpakketten rond suďcide en traumaverwerking:
  contacteer dhr. Nico De fauw, directeur van CGG Passant en werkgroep "Verder"
  Beertsestraat 21, 1500 Halle
  Tel. 02/361 21 28
  Fax. 02/361 77 17

Bekijk de presentaties van de studiedag ‘Chef, ik red het even niet’ op 28 april 2011
Studiedagen

Alexianen Zorggroep Tienen
© 2017
webmaster: johan beenaerts